Search
Close this search box.
میکرونیدلینگ چیست و چه مشکلات پوستی را برطرف می ‌کند؟

میکرونیدلینگ چیست؟ چه مشکلات پوستی را برطرف می‌کند؟


میکرونیدلینگ یکی از اقدامات زیبایی و جوانسازی پوست با حداقل تهاجم است که از طریق تولید کلاژن جدید برخی مشکلات پوستی را بهبود می‌بخشد. این روش درمانی که با عنوان درمان القایی کلاژن نیز شناخته می‌شود، می‌تواند به کسانی که به دنبال از بین بردن آثار جای زخم و یا استرچ مارک های خود هستند، کمک کند. همچنین در درمان برخی علائم پیری از جمله چین و چروک های سطحی و ظریف نیز از میکرونیدلینگ استفاده می‌شود. می توان میکرونیدلینگ را با PRP یا داروهای مزوتراپی ترکیب کرد .

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ یک روش کم تهاجمی بوده که با تحریک تولید کلاژن باعث درمان مشکلات پوستی می‌شود. این روش به عنوان درمان القای کلاژن نیز شناخته می‌شود. متخصص پوست می‌تواند به شما برای تصمیم گیری انجام میکرونیدلینگ کمک کند. حتما برای جلوگیری از عوارض جبران ناپذیر و رسیدن به نتیجه ی دلخواه برای انجام این کار به بهترین متخصص پوست و مو در الهیه مراجعه کنید. دستگاه مورد استفاده در این روش درمانی، می‌تواند به راحتی به میکروکانال و حفره های متعددی که در پوست وجود دارد رسیدگی کند و در نهایت از این حفره ها ترشحات خون، سرم و پلاسما را خارج کند که موجب جوانسازی پوست خواهد شد.

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ چگونه انجام می‌شود؟

میکرونیدلینگ را می‌توان به دو صورت دستی و با دستگاه انجام داد که در ادامه شیوه انجام هر یک از این روش ها را برای شما بیان می‌کنیم:

میکرونیدلینگ به صورت دستی

این روش با استفاده از یک دستگاه کوچک غلتک مانند به نام درمارولر انجام می‌شود که سوزن های بسیار ظریف و ریز تیتانیومی روی خود دارد. پزشک دستگاه را روی پوست فرد غلتانده و سوزن ها در عمق مشخصی از پوست نفوذ کرده و روزنه هایی ایجاد می‌کنند که امکان کنترل عمق نفوذ سوزن ها و فشار آن ها بسیار محدود است. اغلب روش میکرونیدلینگ دستی در ایران وجود نداشته و استفاده نمی‌شود.

میکرونیدلینگ با دستگاه

در این روش از دستگاه مخصوصی استفاده می‌شود که سرعت حرکت آن روی پوست، عمق نفوذ سوزن ها و شدت فشار وارد شده روی پوست کاملا قابل کنترل است. با توجه به موارد ذکر شده پزشک با دقت بیشتری می‌تواند منافذ را روی پوست ایجاد کرده  و کنترل بیشتری روی محل ایجاد روزنه ها عمق آن ها داشته باشد. نتایج این روش بهتر و ماندگارتر می‌باشد. میکرونیدلینگ روشی بدون درد می‌باشد اما در مواردی ممکن است پزشک از داروهای بی حسی موضعی نیز استفاده کند. بنابراین در حین انجام میکرونیدلینگ هیچ گونه احساس دردی نخواهید داشت.

میکرونیدلینگ برای چه کسانی مناسب است؟

اگر از سلامت کامل برخوردار هستید و مشکلات پوستی خاصی دارید که به درمان های خانگی یا انواع دیگر از روش های درمانی پوست، مانند لایه برداری پاسخ نداده اند، استفاده از روش درمانی میکرونیدلینگ می‌تواند گزینه ی بسیار مناسبی برای شما باشد. پیش از تصمیم به انجام جراحی های زیبایی، روش درمانی میکرونیدلینگ می‌تواند گزینه ی بسیار مناسبی برای شما باشد. درباره میکرونیدلینگ با متخصص پوست خود مشورت کنید تا ببینید آیا این گزینه مناسب برای درمان مشکل پوستی شما است یا خیر.

انواع میکرونیدلینگ

روش کار میکرونیدلینگ یکسان می‌باشد اما علتی که موجب شده انواع میکرونیدلینگ پدید آید، ایجاد آسیب های پوستی در عمق های متفاوت پوست می‌باشد که این موضوع با توجه به ویژگی ها و نیازهای فرد انجام می‌شود. انواع میکرونیدلینگ عبارتند از:

میکرونیدلینگ سطحی

در میکرونیدلینگ سطحی از سوزن های به طول ۰.۵ تا ۱.۵ میلیمتر و قطر ۰.۱ میلیمتر استفاده می‌شود.

میکرونیدلینگ عمقی

در این نوع از میکرونیدلینگ سوزن های استفاده شده در لایه های عمیق تر پوست حدود ۳ میلیمتر فرو رفته و این موضوع باعث آسیب و آزاد شدن فاکتورهای رشد در لایه های زیرین پوست می‌شود. از میکرونیدلینگ عمقی بیشتر برای درمان زخم ها، اسکارهاو .. استفاده می‌شود.

میکرونیدلینگ چند بار باید انجام شود؟

برای تعیین تعداد جلسات مورد نیاز میکرونیدلینگ، پزشک باید شرایط پوست و عمق اسکارهای آکنه را مورد بررسی قرار دهد. بعد از اولین جلسه با توجه با بهبودی که حاصل شده، تعداد جلسات بعدی تعیین می‌شود. حداقل تعداد جلسات میکرونیدلینگ ۳ جلسه با فاصله یک ماه یکبار است. در صورت کم بودن عمق چین و چروک این تعداد جلسات درد نظر گرفته می‌شود اما در مواردی که عمق اسکارها و چین و چروک روی پوست صورت زیاد باشد به جلسات بیشتری نیاز است. تعداد جلسات مورد نیاز را متخصص پوست و مو مشخص می‌کند. توجه داشته باشید برای دریافت بهترین نتایج از این روش تمامی جلسات را با فاصله تعیین شده توسط پزشک خود سپری کنید.

کاربردهای میکرونیدلینگ پوست

میکرونیدلینگ بیشتر برای درمان مشکلات پوستی صورت و اسکارهای بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از شرایطی که درمان آنها با روش میکرونیدلینگ انجام می‌شود عبارتند از:

  •  جای جوش acne scar
  • لکه های پیری (که “لکه های آفتابی” نیز نامیده می‌شوند)
  • خطوط ریز و چین و چروک های سطحی صورت
  • منافذ باز و بزرگ پوست
  • انواع دیگر جای زخم هاو scar
  • کاهش خاصیت ارتجاعی پوست
  • رنگ ناهموار پوست

استفاده از میکرونیدلینگ همراه با فیلرهای پوستی

علاوه بر مشکلات صورت، گاهی از میکرونیدلینگ برای درمان استرچ مارک ها در دیگر قسمت های بدن نیز استفاده می‌شود. برخی از تحقیقات نشان داده اند که استفاده از روش درمانی میکرونیدلینگ همراه با استفاده از فیلرهای پوستی در درمان استرچ مارک های پوستی در ناحیه ران و شکم موثر است. جای زخم های موجود در سایر قسمت های بدن را نیز می‌توان با استفاده از این روش درمانی درمان کرد. با این حال، میکرونیدلینگ عمدتاً برای درمان مشکلات پوستی صورت استفاده می‌شود.

کاربردهای میکرونیدلینگ

فواید میکرونیدلینگ

همان طور که اشاره کردیم میکرونیدلینگ یک روش درمانی برای جوانسازی صورت و رفع مشکلات پوستی می‌باشد. در ادامه مهمترین فوایدی که میکرونیدلینگ دارد را بیان می‌کنیم:

  • کاهش چین و چروک
  • از بین بردن جای زخم و جوش
  • کاهش آثار و لکه های ناشی از آفتاب سوختگی
  • رساندن ویتامین به لایه های عمقی پوست
  • تمیز کردن و جوان شدن پوست
  • تحریک تولید کلاژن

چه کسانی کاندید مناسبی برای میکرونیدلینگ نیستند؟

همچنین برخی از افراد نیز به دلیل شرایطی که دارند نمی‌توانند کاندیدای مناسبی برای انجام میکرونیدلینگ باشند که عبارتند از:

  • خانم هایی که باردار هستند.
  • افرادی که بیماری های پوستی خاصی مانند پسوریازیس یا اگزما دارند.
  • کسانی که زخم های باز داشته باشند.
  • افرادی که اخیراً پرتودرمانی داشته اند.
  • کسانی که سابقه زخم های پوستی دارند.

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط