Search
Close this search box.
مراحل کاشت مو

مراحل کاشت مو

موهای سالم، پرپشت و خوش حالت یکی از معیارهای زیبایی هم برای خانم‌ها و هم برای آقایان می‌باشد، با افزایش سن میزان تراکم موها به تدریج کاهش می‌یابد، این موضوع در آقایان بیشتر نمود پیدا می‌نماید و بسیاری از آقایان پس از ۴۰ سالگی بنا به دلایل وراثتی دچار ریزش مو و طاسی مخصوصاُ در قسمت جلوی سر و ناحیه‌ی پیشانی می‌شوند. جهت حل این مشکل تنها راهکار مناسب پیوند و یا کاشت مو می‌باشد که در ادامه‌ی این مقاله از سایت دکتر کامران جزایری دکتر پوست در تهران با مراحل مختلف آن آشنا خواهید شد.

تماس با دکتر کامران جزایری

مراحل مختلف کاشت مو طبیعی


کاشت مو روشی است که گرافت‌های کوچک حامل فولیکول مو و یا یک قطعه بزرگتر از پوست سر در ناحیه‌ای که تراکم مو بیشتر است (معمولاً از قسمت پشت سر) جدا می‌شود و در قطعات کوچکتر جهت پیوند به قسمت‌هایی که دچار کم پشتی و یا طاسی شده ‌است استفاده می‌شود.


گرافت‌هایی که جهت پیوند جدا می‌شود در اندازه‌های مختلف برداشته می‌شود که عبارتند از:

  • گرافت پانچ گرد: شامل ۱۰ تا ۱۵ تار مو می‌باشد
  • مینی گرافت‌ها در اندازه های کوچکتر بوده و ۲ تا ۴ تار مو را پوشش می‌دهد
  • میکروگرافت‌ها از مینی گرافت‌ها نیز کوچکتر بوده و ۱ تا ۲ تار مو را در بر دارد.
  • گرافت‌های شکافی: این گرافت‌ها در شکاف‌هایی که در پوست سر ایجاد می‌شود قرار داده می‌شوند و هر کدام از آنها شامل ۴ تا ۱۰ تار مو می‌باشد.
  • گرافت‌های نواری: گرافت‌هایی هستند به صورت بلند و نازک که حاوی ۳۰ تا ۴۰ تار مو می‌باشند.

بیشتر بدانید: بهترین دکتر کاشت مو در تهران چه کسی است؟

مراحل کاشت مو


• ابتدا موهای قسمت اهدا کننده کوتاه می‌شوند تا دسترسی به موها راحت تر باشد.
• داروهای بی‌حسی موضعی جهت کاهش درد هم در ناحیه اهدا کننده و هم ناحیه پیوندی تزریق می‌شود.
• با توجه به نوع گرافتی که پزشک انتخاب می‌نماید ابزار جراحی مختلفی ممکن است به کار برود به عنوان مثال جهت برداشتن گرافت پانچ از ابزار لوله مانند که از فولاد کربنی ساخته شده استفاده می‌شود، برای انواع دیگر گرافت‌ها از اسکالپل‌های (تیغ‌های جراحی بسیار تیز) مخصوص استفاده می‌شود.
• پس از برداشتن گرافت‌های مو با ایجاد سوراخ و یا حفره‌هایی در محلی که دچار طاسی و یا کم پشتی است پیوند انجام می‌شود.
• در طی مراحل جراحی ممکن است محلول های نمکی جهت استحکام مناسب پوست سر در حین پیوند تزریق شود.
• پس از اتمام پیوند پوست سر تمییز خواهد شد و با گاز استریل پانسمان می‌شود، برای ۱ الی ۲ روز باید از پانسمان های فشاری استفاده شود، گاهی اوقات نیز برخی جراحان توصیه می‌نمایند که هیچ پانسمانی انجام نشود، پانسمان و نوع پانسمان با توجه به روش جراحی و نظر جراح ممکن است متفاوت باشد.


جهت گردش خون مناسب پیوندها با فاصله‌ی ۳ میلی‌متر انجام می‌شود، این فاصله در جلسات بعدی پیوند پر خواهد شد.


باید دقت شود که جهت رشد موهای اهدا کننده و پیوندی در یک مسیر باشد تا موهای پیوند شده پس از رشد حالتی طبیعی داشته باشند.
هر جلسه درمان با توجه به تعداد موهایی که کاشته می‌شود ممکن است بین ۲ تا ۸ ساعت زمان احتیاج داشته باشد.
در هر جلسه بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ فولیکول مو را می‌توان کاشت، در مواقعی که منطقه‌ی وسیعی دچار طاسی و یا ریزش مو شده است گاهی نیاز است در طی هر جلسه ۴۰۰۰ فولیکول مو پیوند زده شود اما اغلب پزشکان و بیماران ترجیح می‌دهند به جای طولانی کردن یک جلسه‌ی جراحی تعداد جلسات را افزایش دهند.

زمان رسیدن به نتایج مطلوب پس از کاشت مو


جهت دستیابی به نتایج مطلوب و حجم کافی گاهی نیاز است که چند جلسه درمانی انجام شود، فاصله بین جلسات جراحی معمولاً چند ماه در نظر گرفته می‌شود تا ابتدا نتایج پیوند موهای قبلی مشخص شود و سپس با توجه به وضعیت فعلی موها، کاشت جدید انجام شود.
گاهی اوقات ۲ سال زمان لازم است تا نتایج چند دوره‌ی جراحی به ثمر برسد و کم پشتی و طاسی که در ابتدا وجود داشت برطرف شود.

بعد از اتمام جلسات در مواردی که جای زخم ناشی از پیوند مو در فردی باقی مانده باشد می‌تواند برای از بین بردن این رد باقی مانده اقدام کند. این جای ناشی از پیوند مو در همه افراد نمایان نمی شود و اینطور نیست که همه افراد نیاز به روش های دیگری برای پوشاندن این ناحیه شوند اما د رافرادی که نیاز به این کار باشد و حساسیت بالا باشد میتوان از این روش ها استفاده کرد.

عواملی تاثیرگذار در کاشت مو


عوامل بسیاری در موفقیت کاشت مو بستگی دارد به عنوان مثال:

  • رنگ و بافت موهای اهدا کننده: موهای ضخیم، خاکستری و روشن نسبت به موهای نازک و تیره پوشش بهتری را ایجاد می‌نمایند.
  • کیفیت فولیکول اهدایی: اگر مو از ناحیه‌ای انتخاب شود که دارای رشد مناسب و سالمی باشد امکان موفقیت پیوند افزایش می‌یابد. همچنین بیمار باید از سلامت جسمانی مناسب برخوردار باشد.
  • مهارت جراح: یکی از نکات مهم در موفقیت کاشت مو مهارت جراح می‌باشد، هر چقدر جراح از مهارت و تجربه‌ی بیشتری برخوردار باشد شانس موفقیت در جراحی نیز افزایش می‌یابد.
  • مراقبت‌های پس از کاشت: پس از کاشت مو تا چند ماه لازم است تا دستورالعمل‌های خاصی را رعایت نمائید، در صورتی که تمام این دستورالعمل‌های بهداشتی و مراقبتی را به خوبی اجرا نمائید نتایج کاشت با موفقیت بیشتری روبروی خواهند بود.

کاشت مو از فرد دیگر

کاشت مو از فردی به فرد دیگر در هیچ شرایطی توصیه نمی شود. این کار معمولا به علت پس زدن بافت پیوندی انجام نمی شود. در مواردی که پیوند اعضا صورت می گیرد مجبور به از بین بردن سیستم ایمنی به جهت پیوند موفق هستیم که این کار در کاشت مو، کاشت ابرو یا کاشت سبیل انجام نمی شود. چرا که ریسک بسیار بالایی دارد.

افرادی که بانک موی ضعیفی دارند می توانند از سایر روش ها برای پرپشت شدن موهایشان استفاده کنند. روش هایی همچون میکروپیگمنتیشن یا مزوتراپی که هم با هزینه و قیمت مناسب انجام می شود و هم ارزش زیبایی بالایی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط