Search
Close this search box.
انواع بیماری های پوستی

انواع شایع بیماری‌های پوستی را بشناسید!

صدها بیماری پوستی وجود دارد که می‌تواند پوست ما را تحت تاثیر قرار دهد. از آنجا که علائم بسیاری از این بیماری ها مشابه است شناخت دقیق انواع بیماری‌های پوستی میتواند در تشخیص درست نوع بیماری کمک کننده باشد. بیماری های پوستی می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد بعضی از آنها دلایل ژنتیکی دارند و بعضی دیگر به دلیل شرایط محیطی و سبک زندگی به وجود می‌آیند. بنابراین درمان این بیماری‌ها می‌تواند با مصرف دارو یا تغییر سبک زندگی باشد.
از رایج‌ترین انواع بیماری های پوستی میتوان به آکنه، تبخال، زگیل، سرخک، تاول، کهیر، اگزما، آبله مرغان و… اشاره کردکه توسط متخصص پوست و مو می تواند بررسی و درمان شود. در ادامه به توضیح برخی از آنها می‌پردازیم.

لیست بیماری های پوستی واگیردار

بعضی از این بیماری ها جزو بیماری های واگیردار شناخته میشوند که از راه های مختلف مانند استفاده از وسایل شخص بیماریا تماس فیزیکی با شخص بیمار منتقل می‌شوند. برای درمان هر کدام از بیماری ها باید به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

تبخال

بیماری تبخال یکی از انواع بیماری های پوستی است که با تغییرات بدنی در فرد به وجود می آید و یا از شخصی به شخص دیگر منتقل میشود. تغییرات بدنی میتواند سرماخوردگی، استرس و اضطراب و یا تغییرات دمایی بدن باشد. شخص مبتلا به تبخال ویروس هرپس سیمپلکس را به صورت نهفته در بدن خود دارد که با تماس پوستی به شخص سالم منتقل می‌شود.

تبخال

زگیل

زگیل تناسلی یکی از بیماری های واگیردار رایج پوستی است که از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود. با رعایت اقدامات ضروری بهداشتی میتوان از انتقال آن جلوگیری کرد.

زونا

زونا همان ویروسی است که در کودکان باعث ایجاد آبله مرغان می شود. ویروس واریسلا زوستر در بزرگسالان تبدیل به زونا می شود. زونا نسبت به آبله مرغان کمتر مسری است.اگر به زونا مبتلا شدید سعی کنید روی تاول های خود را بپوشانید تا خطر انتشار این ویروس را پایین بیاورید. تاول هایی که خشک می شوند کمتر مسری هستند. احتمال ابتلا به زونا با افزایش سن بالا می رود بنابراین به افراد بالای ۵۰ سال توصیه می شود که واکسن زونا را تزریق کنند.

عفونت قارچی

عفونت های قارچی در ناحیه تناسلی هم مردان و هم زنان وجود دارد. عفونت های قارچی معمولا می تواند از طریق تماس جنسی منتقل شود. بنابراین اگر شریک جنسی شما دچار عفونت شد حتما باید مراحل درمانی را پیگیری کند تا از انتقال آن جلوگیری شود. معمولا از داروهای ضد قارچ برای درمان در مرحله اول استفاده می شود.

سرخک

سرخک یک بیماری عفونی است که تب، سرفه، آبریزش بینی از علائم آن هستند. این بیماری بسیار مسری است و میتواند تمام بدن را درگیر نماید.

گال یا جرب

علائم این بیماری شامل برجستگی‌هایی به رنگ قرمز و خارش های شدید است. بیماری گال با تماس مستقیم به شخص بیمار مانند دست دادن یا استفاده از لوازم شخصی فرد آلوده منتقل میشود.

زرد زخم و کورک

این دو بیماری، بیماری های عفونی هستند.عفونت باکتریایی استافیلوکوک اورئوس مسبب این بیماری واگیردار است. برای جلوگیری از انتقال این بیماری نیز بهتر است از لوازم شخصی فرد آلوده مانند حوله و ملافه استفاده نشود. با دستکاری این بیماری احتمال انتشار آن را در سایر نقاط بدن خود افزایش می‌دهید!

بیشتر بخوانید: جوانسازی دست‌ها با چه روشی امکان پذیر است؟

انواع تاول های پوستی

تاول بیماری پوستی آزاردهنده و دردناکی است که در اثر عفونت، اصطکاک یا بیماری های پوستی به وجود می آید. تاول ها در قسمت های مختلفی ازبدن به وجود می آیند مانند:

۱. تاول های پوستی لب و دهان

علائم این تاول ها قبل از به وجود آمدن زخم در اطراف دهان سوزش یا گزگز است. تاول لب و دهان به شکل زخم گرد و پر از مایع است که گاهی میتواند خطرناک باشد و روی مری افراد ایجاد شود.

۲. تاول دست

تاول دست میتواند به دلایل مختلفی همچون سوختگی، اصطکاک و یا بیماری های پوستی روی دست به وجود آید .اما شایع ترین دلیل آن یک بیماری پوستی به نام دیس هیدروزیس است که باعث به وجود آمدن تاول های ریز و پر مایع میشود.این تاول ها با خارش و سوزش همراه است و مدت زمان درمان آن ممکن است تا سه هفته طول بکشد.

تاول پوستی

۳. تاول پا و کف پا

تاول پا معمولا به دلایلی همچون تعریق و رطوبت بیش از حد پا ویا استفاده از کفش های نامناسب است.تاول پا معمولا در فصل های گرم سال و یا ماندن بیش از حد پا در کفش ایجاد می‌شود. همچنین استفاده از کفش های نامناسب که بزرگتر یا کوچکتر از سایز پای شماست و باعث سایش و اصطکاک در پاهایتان میشود، باعث به وجود آمدن تاول پا می‌شود.

۴. تاول سر

دلیل تاول سر معمولا بیماری های ویروسی مانند آبله مرغان، زرد زخم، فولیکولیت و درماتیت تماسی است.سرطان پوست نیز میتواند از دلایل نادر تاول سر باشد که ممکن است بافت های پوست سر را از بین ببرد.

۵. تاول تناسلی

این بیماری ممکن است هیچ علائمی نداشته باشد و در بدن فرد مبتلا به صورت نهفته باقی بماند.اما اگر درد، خارش و یا زخمی در ناحیه تناسلی خود مشاهده کردید ممکن است از علائم این بیماری باشد.

بیشتر بخوانید: درمان گودی زیر چشم

انواع تاول های پوستی در کودکان

علاوه بر موارد گفته شده بیماری های پوستی دیگری وجو دارند که برای کودکان رخ میدهند که در ادامه به بعضی از آنها میپردازیم.

۱- سندروم سیلی گونه

علائم این بیماری شامل تب بالا، سردرد، آبریزش بینی، گلو درد و جوش های ریز روی گونه های کودک نوزاد میباشد که معمولا پس از گذشت سه هفته به خودی خود خوب میشود.

۲- تاول مخملک

از علائم مخملک میتوان به تب بالا، سردرد، گلودرد، یک پوشش سفید بر روی زبان کودک و جوش هایی سنباده مانند روی بدن کودک اشاره کرد.برای درمان مخملک لازم است کودک به تجویز پزشک آنتی بیوتیک مصرف کند.

۳- تاول سرخک

معمولا علائم سرخک همان علائم سرماخوردگی و تاول‌های ریز شبیه لکه روی بدن کودک است.

۴- تاول روزئولا

روزئولا یک بیماری عفونی است و علائم آن تب بالا، جوش و گاهی تورم غدد لنفاوی و علائم تنفسی است.ویروس تبخال تناسلی با مکانیزمی کاملا متفاوت باعث بیماری روزئولا در نوزادان ۶ ماهه تا دو ساله میشود.بسیار مهم و حیاتی است که تب کودک مبتلا به روزئولا کنترل شود تا کودک دچار تشنج نشود.

بیشتر بخوانید: از انواع خال‌های پوستی چه می‌دانید؟

درمان تاول

معمولا تاول ها بدون نیاز به درمان به خودی خود از بین میروند و بهترین درمان برای آنها اجتناب از مواردی است که باعث به وجود آمدن آن میشود. تاول های پوستی تاثیر بسزایی بر چهره دارند و جوانی و شادابی پوست را تحت تاثیر زیادی قرار می دهند.
برای درمان تاول های عفونی بهتر است به پزشک متخصص پوست مراجعه شود.

جلوگیری از تاول

۱-از بین بردن اصطکاک پوستی
شما میتوانید با انتخاب کفش مناسب و هم سایز پایتان از اصطکاک پوست پای خود با کفش جلوگیری کنید.
هنگام کار با دست برای جلوگیری از اصطکاک میتوانید از دستکش استفاده کنید.
همچنین استفاده از لباس مناسب میتواند از تاول زدن در سایر قسمت های بدن جلوگیری کند.

۲- جلوگیری از تاول خونی
هنگام استفاده از انبردست قوی یا سایر وسایلی که ممکن است نیشگون بگیرند از دستکش مخصوص استفاده کنید.

۳-جلوگیری از تاول سوختگی

استفاده از کرم ضدآفتاب میتواند مخصوصا زمانی که مدت بیشتری در معرض آفتاب هستید یا در مناطقی که شدت آفتاب بیشتر است، میتواند از تاول سوختگی جلوگیری کند.
احتیاط هنگام کار با وسایل داغ یا آتش نیز میتواند از تاول سوختگی جلوگیری کند.

آیا لیزر می تواند باعث ایجاد بیماری های پوستی شود؟

بسیاری از افراد امروزه به دنبال لیزر موهای زائد زیر بغل بیکینی و سایر قسمت های بدن هستند. معمولا عمل لیزر اگر با دستگاه های مورد تایید وزارت بهداشت انجام بگیرد عارضه ای در بر نخواهد داشت. اما در موراد معدودی ممکن است عوارضی همچون سوختگی پوست یا قرمزی ایجاد کند که برطرف خواهد شد. اما در کل هیچ گونه بیماری پوستی ایجاد نمی کند.

آیا اگزمای پوستی درمان قطعی دارد؟

به طور قطع هیچ درمانی قطعی نخواهد بود درمان اگزما نیز با روش‌های مختلفی توسط متخصص پوست و مو انجام می گیرد. اگزما انواع مختلفی دارد که شامل: درماتیت آتوپیک، درماتیت تماسی، اگزمای دیشیدروتیک، اگزمای دست، نورو درماتیت، اگزمای نومولار و درماتیت استاز هستند. دلایل ژنتیکی و مشکلات سیستم ایمنی بدن از جمله دلایل ابتلا به اگزمای پوستی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط