دکتر کامران جزایری
جوانسازی پوست و روش های آن

بهترین و سریع‌ترین روش جوانسازی پوست چیست؟

آفتاب، اختلالات پوستی، افزایش سن و حتی وراثت همگی در روند پیری پوست دخیل اند . این موارد می توانند با ایجاد تغییرات در رشته های کلاژن و الاستین بافت باعث چین و چروک شوند ، تغییرات رنگدانه ای مانند کک و مک و لکه های ناشی از آفتاب و همچنین تغییرات عروقی در پوست با افزایش سن قابل مشاهده است. علاوه بر این، پوست ممکن است قوام و سفتی خود را از دست بدهد، و شفافیتی که در پوست جوانتر مشهود است به مرور زمان کاهش یابد. روش های درمانی متفاوتی برای جوانسازی پوست در دسترس است.
لایه برداری لیزری، لایه برداری مکانیکی (میکرودرم ابریشن)، لایه برداری شیمیایی و محصولات تزریقی می توانند ظاهر خطوط و چین و چروک های کل صورت یا آنهایی را که در نواحی خاصی از صورت مانند اطراف لب ها و اطراف چشم ایجاد می شوند را بهبود بخشند. این درمان ها همچنین می توانند برای رفع اختلالات رنگدانه ای کک و مک مانند لکه های ناشی از تابش آفتاب و لکه های پیری مورد استفاده قرار گیرند و می توانند برای بهبود ظاهر زخم های آکنه یا سایر بیماری های پوستی مورد استفاده قرار گیرند.

روش های جوانسازی پوست

بهترین و مناسب ترین روش درمانی برای جوانسازی پوست شما، طی مشاوره با یک متخصص پوست و مو  انتخاب خواهد شد. اکثر درمان های پوستی برای دستیابی به نتایج عالی در جوانسازی پوست نیاز به اقدامات متعدد و رویکردی چند جانبه دارند. مهمتر از همه، بیمار باید متعهد باشد که از پوست خود در آینده محافظت می کند تا نتایج به دست آمده ماندگاری طولانی مدتتری داشته باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر از خدماتی که از متخصص پوست می توانید دریافت کنید، مطلب بهترین متخصص پوست و مو کلیک کنید.

جوانسازی پوست

موارد زیر همگی نمونه هایی از روش های درمانی جوانسازی پوست هستند:

درمان با نور پالس شدید (IPL)

 برای درمان تغییر رنگ پوست و اختلالات رنگدانه ای، و برای درمان مشکلات عروقی پوست شامل قرمزی پوست یا مویرگهای سطحی و نیز جهت درمان چروکهای پوست و کلاژن سازی مورد استفاده می گیرد.

لایه بردارهای شیمیایی (peeling)

لایه بردارهای مختلف اسیدی که در ترکیب های مختلف برای از بین بردن لایه های آسیب دیده خارجی پوست استفاده می شود.

درمان های لیزری ابلیتیو (لایه بردار)

(انواع لیزرهای فرکشنال CO2 و اربیوم)، حذف لایه های خارجی پوست برای برطرف کردن خطوط و چین و چروک های پوست.

ابلیشن یا سایش مکانیکی (Mechanical ablation)

(سایش پوست) مانند درم ابریژن، روش های لایه برداری مکانیکال هستند که برای درمان اسکارهای پوستی انجام میگردند.

درمان های غیر ساینده (Non-ablative)

(میکرودرم ابریژن، میکرونیدلینگ، پیلینگ یا لایه برداری با اسیدهای سبک) روش های کم تهاجمی برای درمان اسکار و تغییر رنگ پوست و ایجاد شفافیت بیشتر می باشند.

فیلرهای پوستی (ژل)

ترکیبات ومواد تزریقی مثل تزریق فیلر صورت برای بهبود چین و چروک های عمیق تر پوست و تصحیح نواحی تحلیل رفته صورت در اثر روند پیری و تشدید کلاژن سازی پوست استفاده می شوند.

درمان با سم بوتولینوم نوع A (بوتاکس)

تزریق سم بوتولونیم یا همان تزریق بوتاکس با تعدیل و مهار انقباض های عضلانی باعث رفع چین و چروک در نواحی مختلف صورت می شود

اسکلروتراپی

تزریق برای درمان واریس و از بین بردن رگ های برجسته ی سطح پوست که ناخوشایند هستند استفاده می شود.

نکته: استفاده از روش جوانسازی پوست با آر اف یکی از مدرترین روش های جوانسازی پوست است. این روش ایمن و بسیار کم تهاجمی است و بدون دردسرهای عمل جراحی یک نتیجه بسیار مطلوب را به شما خواهد داد. در این روش از امواج رادیویی استفاده می شود که ایمن است و تنها به لایه میانی پوست نفوذ می کند. بدین ترتیب باعث تحریک کلاژن سازی و تغییراتی در جهت بهبود ساختمان پوست می شود.

درمان مشکلات پوستی

مشکلات پوستی که با روش های جوانسازی پوست قابل درمان هستند در هر بیمار منحصر به فرد است و ترکیبی متفاوت از علائم ژنتیکی و اکتسابی پیری پوست را شامل میشود. روش های متعددی برای درمان بسیاری از این مسائل ومشکلات پوستی وجود دارد، و این روش های درمانی باید براساس موقعیت و خواسته های خاص شما با یک متخصص پوست و مو مورد بحث قرار گرفته و برنامه ریزی شود.

در ادامه برخی از مواردی که روش های مختلف جوانسازی پوست می تواند آنها را برطرف کند ملاحظه می فرمایید:

چین و چروک های استاتیک

این چین و چروک ها در زمان بی حرکتی صورت و در حالت استراحت قابل مشاهده هستند و با حرکات صورت تغییر ظاهری نمی دهند.

چین و چروک های دینامیک

این ها خطوطی هستند که با انقباض عضلات صورت ایجاد میشوند و در میمیک چهره موثرند.

با حرکت صورت به شکل چین خوردگی ظاهر می شوند و درحالات مختلف صورت در اثر هیجانات یا احساسات مشخص تر شده و جلوه ی بیشتری دارند.

تغییرات رنگدانه ای

کک و مک، لکه های آفتابی یا سایر نقاط تیره پوست که عمدتاً در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می شوند.

جای زخم (اسکار)

آسیب به پوست در نتیجه آکنه یا ضایعاتی مثل آبله مرغان یا سالک، ممکن است زخم هایی با ظاهر فرو رفته، گود شده، تغییر رنگ داده یا دارای حاشیه های برجسته ایجاد کرده باشد.

ضایعات عروقی

رگ های خونی قابل مشاهده در سطح پوست، ضایعات عروقی که به صورت نقاط ریز پر خون ظاهر می شوند یا حتی سرخ شدن مداوم و قرمزی صورت

افتادگی پوست و کاهش قوام آن

ضعیف شدن ساختارهای حمایتی پوست (فیبرهای کلاژن و الاستین) که منجر به از بین رفتن سفتی پوست یا افتادگی آن می شود.

 کدر شدن پوست

پوستی که درخشش وشادابی خود را در اثر تجمع سلول های مرده پوست و انسداد منافذ از دست داده است.

بهترین روش های از بین بردن منافذ باز پوست را در این مطلب بخوانید

منبع مقاله:

https://www.plasticsurgery.org/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط