دکتر کامران جزایری
میکرونیدلینگ پوست

میکرونیدلینگ چیست؟ چه مشکلات پوستی را برطرف می‌کند؟


میکرونیدلینگ یکی از اقدامات زیبایی و جوانسازی پوست با حداقل تهاجم است که از طریق تولید کلاژن جدید برخی مشکلات پوستی را بهبود میبخشد . این روش درمانی که با عنوان درمان القایی کلاژن نیز شناخته می شود، می تواند به کسانی که به دنبال از بین بردن آثار جای زخم و یا استرچ مارک های خود هستند، کمک کند.
همچنین در درمان برخی علایم پیری از جمله چین و چروکهای سطحی و ظریف نیز از میکرونیدلینگ استفاده می شود. می توان میکرونیدلینگ را با PRP یا داروهای مزوتراپی ترکیب کرد .

میکرونیدلینگ برای چه کسانی مناسب است؟


اگر از سلامت کامل برخوردار هستید و مشکلات پوستی خاصی دارید که به درمان های خانگی یا انواع دیگر از روش های درمانی پوست، مانند لایه برداری پاسخ نداده اند، استفاده از روش درمانی میکرونیدلینگ می تواند گزینه ی بسیار مناسبی برای شما باشد.

پیش از تصمیم به انجام جراحی های زیبایی، روش درمانی میکرونیدلینگ می تواند گزینه ی بسیار مناسبی برای شما باشد. درباره میکرونیدلینگ با متخصص پوست خود مشورت کنید تا ببینید آیا این گزینه مناسب مشکل پوستی شما است یا خیر.


عملکرد روش میکرونیدلینگ در درمان پوست چگونه است؟


روش درمانی میکرونیدلینگ در واقع با تحریک پوست به تولید مقدار کلاژن بیشتر( نئو کلاژن )، عمل می کند. ایده این است که نتایج اولیه ی این روش باعث وارد شدن آسیب جزئی به پوست می شود و سیستم ترمیم پوست با فرض وجود جراحت عمیق در پوست و با ساختن بافتی غنی از کلاژن واکنش نشان می دهد.
این بافت جدید پوست، به نوبه ی خود، حتی از نظر رنگ و بافت بهتر است. طبیعی است که پوست به دلیل افزایش سن کلاژن خود را از دست بدهد. اما با تحریک پوست به ایجاد بافت جدید، می توان کلاژن بیشتری تولید کرد که می توان موجب سفت ترشدن پوست شد و بسیاری از مشکلات پوستی را درمان و برطرف کرد.

روش درمانی میکرونیدلینگ چگونه انجام می شود؟


در حین انجام این عمل، پزشک با وسیله ای شبیه یک قلم، سوراخهای سوزنی های کوچکی را در سطح پوست ایجاد می کند. سوراخ هایی که در این روش ایجاد می شوند آنقدر کوچک هستند که بزودی ترمیم شده و امکان دارد حتی بیمار بعد از عمل متوجه آنها نشود. پزشک شما ابزار مخصوص را به طور مساوی روی پوست شما حرکت می دهد تا تأثیر برابری در تمام قسمت های پوست داشته باشد و پوست جدیدی که احیا و ایجاد می شود نیز یکنواخت باشد.
قبل از شروع، پزشک از بی حسی موضعی برای کاهش و کنترل درد احتمالی استفاده می کند. این کار حدود یک ساعت قبل از درمان انجام می شود.
در کل، می توانید انتظار داشته باشید که فرایند درمانی میکرونیدلینگ شما بسته به وسعت قسمتی که نیاز به درمان دارد، از زمان مراجعه تا پایان درمان حداکثر یک ساعت زمان ببرد.

کاربردهای میکرونیدلینگ پوست

کاربرد میکرونیدلینگ


قسمت هایی که می توانند هدف درمان با روش میکرونیدلینگ باشند:
میکرونیدلینگ بیشتر برای درمان مشکلات پوستی صورت و اسکارهای بدن مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از شرایطی که درمان آنها با روش میکرونیدلینگ انجام می شود عبارتند از:

  • جای جوشacne scar
  • لکه های پیری (که “لکه های آفتابی” نیز نامیده می شوند)
  • خطوط ریز و چین و چروک های سطحیصورت
  • منافذ باز و بزرگ پوست
  • انواع دیگر جای زخم هاو scar
  • کاهش خاصیت ارتجاعی پوست
  • رنگ ناهموار پوست


استفاده از میکرونیدلینگ همراه با فیلرهای پوستی

علاوه بر مشکلات صورت، گاهی از میکرونیدلینگ برای درمان استرچ مارک ها در دیگر قسمت های بدن نیز استفاده می شود. برخی از تحقیقات نشان داده اند که استفاده از روش درمانی میکرونیدلینگ همراه با استفاده از فیلرهای پوستی در درمان استرچ مارک های پوستی در ناحیه ران و شکم موثر است.

جای زخم های موجود در سایر قسمت های بدن را نیز می توان با استفاده از این روش درمانی درمان کرد. با این حال، میکرونیدلینگ عمدتاً برای درمان مشکلات پوستی صورت استفاده می شود.


آیا درمان به روش میکرونیدلینگ خطرات یا عوارض جانبی هم دارد؟


مانند همه روش های زیبایی، میکرونیدلینگ هم بدون خطر نیست. شایع ترین عارضه ی جانبی در این روش، تحریک جزئی پوست بلافاصله پس از عمل است. همچنین ممکن است برای چند روز پوست فرد قرمز و ملتهب باشد. مشاهده ی عوارض جانبی شدیدتر در همان ابتدای درمان نشان دهنده ی آن است که انجام میکرونیدلینگ گزینه ی مناسبی برای شما نمی باشد. این عوارض جانبی هشدار دهنده عبارتند از:

  • خون ریزی
  • کبودی
  • عفونت
  • لایه برداری

چه کسانی کاندید مناسبی برای میکرونیدلینگ نیستند؟


همچنین برخی از افراد نیز به دلیل شرایطی که دارند نمی توانند کاندیدای مناسبی برای انجام میکرونیدلینگ باشند که عبارتند از:

  • خانم هایی که باردار هستند
  • افرادی که بیماری های پوستی خاصی مانند پسوریازیس یا اگزما دارند
  • کسانی که زخم های باز داشته باشند
  • افرادی که اخیراً پرتودرمانی داشته اند
  • کسانی که سابقه زخم های پوستی دارند

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط