Rating is disabled

هایفوتراپی صورت چیست و آیا مؤثر است؟

روش درمانی هایفو (HIFU therapy) در واقع روشی با استفاده از امواج اولتراساوند متمرکز با شدت بالا (high intensity focused ultrasound facial) است که برای برطرف کردن علائم پیری و افتادگی پوست صورت بکار می رود. این روش امکان لیفت صورت بدون نیاز به جراحی را برای بیماران فراهم میکند.
برخی درمان‌های کمتر تهاجمی دوره ی نقاهت کوتاهتری نسبت به گزینه ‌های جراحی دارند، اما نتایجی که ارائه می‌ دهند ملایمترند. به همین دلیل، متخصصان پوست استفاده از روش درمانی HIFU را فقط برای علائم خفیف تا متوسط یا علائم اولیه ی پیری توصیه می کنند.

در این مقاله با هم نگاهی می اندازیم به این که این روش درمانی شامل چه مراحلی می شود. همچنین بررسی می کنیم که هایفوتراپی تا چه حد می تواند مؤثر باشد و آیا عوارض جانبی را برای بیماران به دنبال خواهد داشت یا خیر.

هایفوتراپی چیست؟

هایفوی صورت از امواج فراصوت برای ایجاد گرما در لایه های عمیق پوست استفاده می کند. این گرما روی سلول های هدف پوست اثر میگذارد و باعث می شود بدن برای ترمیم آنها تلاش کند. برای ترمیم این سلول ها، بدن کلاژن تولید می کند تا به رشد مجدد سلول ها کمک کند. کلاژن ماده ای در پوست است که به آن استحکام می بخشد.

هایفوتراپی صورت

مزایای هایفوتراپی

این روش مزایایی دارد که برای پوست بسیار مفید است، به همین دلیل افراد زیاد خواهان انجام دادن این روش هستند.

طبق گفته ی انجمن جراحی زیبایی آمریکا، درمان‌های غیرجراحی که از اولتراسوند استفاده می کنند (مانند HIFU) می‌توانند:

• پوست شل و افتاده ی گردن را سفت کند
• افتادگی قسمت پایینی فک ها را برطرف می کند
• پلک یا ابروهای افتاده را لیفت کند
• چین و چروک های روی صورت را برطرف کند
• صاف و سفت کردن پوست سینه

اثر امواج در هایفوتراپی

نوع پرتو اولتراساوندی که در این روش به کار می رود با پرتویی که پزشکان برای تصویربرداری اولتراساوند پزشکی یا همان سونوگرافی استفاده می کنند متفاوت است. هایفو از امواج با انرژی بالا برای هدف قرار دادن مناطق خاصی از بدن استفاده می کند.
متخصصان همچنین از HIFU برای درمان تومورها در جلسات بسیار طولانی تر و با قدرت بیشتر استفاده می کنند.

روند انجام هایفوتراپی

پزشکان معمولاً جوانسازی صورت به روش هایفو را با تمیز کردن ناحیه ی انتخابی در صورت و استفاده از ژل مخصوص شروع می کنند. سپس با استفاده از یک دستگاه مخصوص که امواج اولتراسوند را در فواصل کوتاه ساطع می کند بافت های عمقی پوست را هدف قرار می دهند. هر جلسه ی درمان معمولاً ۳۰ تا ۹۰ دقیقه طول می کشد.
برخی از افراد ممکن است ناراحتی خفیف در طول جلسه ی درمان را گزارش کنند و پزشکان ممکن است قبل از عمل از بی حسی موضعی استفاده کنند تا از این درد جلوگیری شود. برخی داروهای مسکن مانند استامینوفن (تایلنول) یا ایبوپروفن (ادویل) نیز می تواند برای کنترل این درد کمک کنند.

آمادگی های لازم قبل از انجام هایفوتراپی

بر خلاف سایر روش های زیبایی، از جمله لیزر موهای زائد، انجام هایفوی صورت نیازی به آمادگی ندارد. هنگامی که یک جلسه تمام می شود، نیازی به گذراندن دوران نقاهت نیز وجود ندارد، به این معنی که افراد می توانند پس از دریافت درمان هایفو بدون هیچ مشکلی به فعالیت های روزانه ی خود ادامه دهند. افراد بسته به نتایجی که می‌خواهند به دست آورند، ممکن است بین یک تا چند جلسه ی درمان نیاز داشته باشند.

اثر بخشی هایفوتراپی

آیا تحقیقات، اثربخشی هایفوتراپی را تأیید کرده اند؟

بسیاری از گزارش ها اثربخشی هایفو در رفع مشکلات پوستی را ثابت کرده است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ به ۲۳۱ تحقیق در رابطه با استفاده از فناوری اولتراساوند پرداخت. پس از تجزیه و تحلیل تحقیقات و مطالعاتی که شامل اولتراساوند برای درمان سفت شدن پوست، سفت کردن بدن و کاهش سلولیت بود، محققان به این نتیجه رسیدند که این روش درمانی ایمن و موثر است.

انجمن جراحی زیبایی آمریکا می گوید که سفت کردن پوست با اولتراسوند معمولاً در ۲ تا ۳ ماه نتایج مثبتی ایجاد می کند و رعایت اصول مراقبتی پوست می تواند به حفظ این نتایج تا ۱ سال کمک کند.

سوالات متداول هایفوتراپی

دکتر کامران جزایری

دکتر کامران جزایری

فارغ التحصیل دکترای پزشکی عمومی از دانشگاه تهران ۱۳۷۲
دانشنامه تخصصی پوست و مو از دانشگاه تهران بیمارستان رازی ۱۳۷۹
از سال ۱۳۸۰ به عنوان متخصص پوست در مطب و کلینیک شخصی مشغول بکار هستند
عضو سابق curriculum commitee, international society of hair restoration

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *