Search
Close this search box.
آیا پی آر پی به درمان ریزش مو کمک می‌کند؟

آیا پی آر پی به درمان ریزش مو کمک می‌کند؟

آیا پی آر پی به درمان ریزش مو کمک می‌کند؟ پی آر پی به معنای پلاسمای غنی از پلاکت است. تزریق پی آر پی روشی درمانی است که پزشک در طی آن پلاسمای موجود در خون بیمار را به پوست سر تزریق می‌کند. این روش برای ترمیم و بازسازی بافت آسیب دیده و افزایش رشد موها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره پی آر پی و تاثیر آن در رشد موها برای شما بیان کنیم، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

پی آر پی مو چیست؟

پی آر پی در برخی موارد در ترکیب با روش های دیگر مانند کاشت مو و دیگر عمل های ترمیم پوست و مو انجام می‌شود. محلول حاصل از پی آر پی حاوی مواد پروتئینی مانند سیتوکین ها و فاکتورهای دیگر رشد است که عاملی اصلی در فرآیند ترمیم و بازسازی مو و بافت های بدن محسوب می‌شود. این محلول با تغذیه فولیکول و ساقه مو به رویش موهای طبیعی، افزایش ضخامت، پرپشت شدن و جلوگیری از ریزش آن ها کمک می‌کند. زمانی از این روش استفاده می‌شود که ریزش مو ناشی از آلوپسی آندروژنتیک (طاسی با الگوی مردانه یا زنانه) باشد، این بیماری شایع است که باعث کوچک شدن و غیر فعال شدن فولیکول های مو می‌شود.

پی آر پی مو

پی آر پی چگونه انجام می‌شود؟

برای انجام پی آر پی معمولا یک نمونه خون از بازوی شما گرفته می‌شود. این نمونه برای جداسازی مایعات با چگالی های مختلف درون سانتریفیوژ قرار می‌گیرد. بعد از گذشت حدود ۱۰ دقیقه، خون شما به سه لایه پلاسمای بدون پلاکت، پلاسمای غنی از پلاکت یا  پی آر پی و سلول های قرمز خون تقسیم می‌شود. پزشک پلاسمای غنی از پلاکت را به کمک یک سوزن ظریف به نواحی مورد نظر در پوست با دستگاه گان سر تزریق می‌کند. کل این فرآیند حدود ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت طول می‌کشد. به این نکته توجه داشته باشید که برای درمان ریزش مو به چندین جلسه درمانی نیاز دارید. تعداد جلسات درمانی با توجه به شرایط فرد و نتایج درمان اولیه متفاوت است و به طور معمول حداقل ۳ جلسه درمانی در دوره ۴ تا ۶ هفته ای لازم است.

چه کسانی نباید پی آر پی مو انجام دهند؟

تمام روش های درمانی حتی زیبایی و ترمیمی برای برخی افراد محدودیت هایی دارند. اگر افرادی که برای درمان ریزش مو قصد انجام پی آر پی را دارند و هر یک از شرایط زیر را دارا هستند، نباید پی آر پی را انجام دهند:

  • بیمارانی که دچار عفونت های فعال پوست سر هستند.
  • بیمارانی که داروهای ضدانعقاد خون مصرف می‌کنند.
  • افرادی که از بیماری مزمن کبدی رنج می‌برند.
  • افرادی که تعداد پلاکت خونشان پایین است.
  • افرادی که دارای انواع مختلف دیابت هستند.
  • افرادی که تحت شیمی درمانی هستند.

آیا پی آر پی برای تقویت مو موثر است؟

پلاکت یکی از چهار جز اصلی خون می‌باشد که به رشد و بازسازی سلول کمک می‌کند. پی آر پی یا پلاسمای غنی از پلاکت حدود ۵ برابر بیشتر از خون معمولی، پلاکت دارد. این موضوع می‌تواند به سرعت ناحیه ی تحت درمان را بهبود داده و به رشد مجدد بافت کمک کند. انجام PRP  توسط بهترین متخصص پوست و مو در الهیه می‌تواند باعث پیشگیری از ریزش مو و تحریک رشد موهای جدید شود. انجام پی آر پی در بخش هایی از سر که به تازگی دچار ریزش مو شده باشد، موثرتر است. معمولا پس از گذشت حدود ۳ ماه از تزریق پی آر پی، اثرات آن آشکار می‌شود.

پی آر پی مو چیست؟

مزایای پی آر پی

PRP نیز مانند سایر روش های درمانی مزایایی دارد که این مزایا عبارتند از:

  • قابل استفاده بودن برای قسمت هایی از پوست
  • عدم نیاز به بستری و اتاق عمل
  • عدم احتمال انتقال هپاتیت و ایدز
  • دوره بهبودی سریع
  • کوتاه و آسان بودن

آیا پی آر پی مو دردناک است؟

پی آر پی روشی کم درد محسوب می‌شود زیرا سوزن های مخصوص انجام تزریق پلاسمای غنی از پلاکت، بسیار نازک هستند و میزان مایعی که هر بار با ورود سوزن به پوست تزریق می‌شود، بسیار کم است. برای انجام این روش پزشک به سرعت تزریق ها را انجام می‌دهد و نوعی بی حسی به واسطه سرعت عمل پزشک در پوست سر ایجاد می‌شود. اما برخی از افراد ممکن است احساس درد بیشتری داشته باشند، به همین خاطر پزشکان با استفاده از کرم های بی حس کننده روی پوست سر، دقایقی قبل از انجام تزریق، پی آر پی مو را انجام می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط